سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چابهار گردی و طبیعتی متفاوت

 

جاهای دیدنی چابهار پاتوق طبیعت گردان حرفه ای 

 

 ساحل نورانی از جاهای دیدنی چابهار

ساحل نورانی چابهار

 

1. ساحل چابهار بینهایت بومی؛ فوق العاده لاکچری 

از آنجا که در وبلاگ تورگردان در مقاله ای مجزا و مفصل راجع به سواحل چابهار صحبت شده است، در اینجا بحث را طولانی نمی کنیم. همینقدر بگوییم که نمونه ساحل چابهار را در هیچ کجای ایران و شاید کمتر جایی در جهان بتوانید پیدا کنید. ساحل مکران گنجی است که به دلیل دور افتادگی مغفول مانده و چندان که باید مورد استفاده قرار نگرفته است. سواحل مکران از یک سو دروازه ورود به آب های آزاد و از سوی دیگر ورود به تنگه هرمز و خلیج فارس به شمار می روند. 

بعضی قسمت های ساحل چابهار چنان مواج است که توریست های خارجی و موج سواران برتر جهان پیش از خودمان آنجا را شناخته اند و به عنوان بهترین مکان برای موج سواری به جهان معرفی کرده اند. موج های خروشان در آب های مواج و خروشانِ سواحلی مثل ساحل صخره ای شکل می گیرد.

 

تالاب صورتی چابهار

 

ساحل صخره ای به دلیل اصابت آب های خروشان دریای عمان به صخره های بلندِ کنار آب که همچون کوهی بلند به نظر می رسند به این نام معروف شده اند. تقریبا تمامی گردشگرانی که به چابهار می روند از آنجا بازدید می کنند.

در گوشه ای دیگر از ساحل چابهار موج های خروشان از دل حفره هایی در کنار ساحل بیرون می زنند و فواره هایی مرتفع را خلق می کنند. گردشگران علاقه زیادی دارند که کنار این فواره های طبیعی بایستند و خودشان را خیس کنند. این موج فشان ها در ساحل بریس قرار گرفته و در چند قدمی آن، کوه ها و اشکال زمین شناسی خیره کننده به چشم می خورد.

در ساحل بریس علاوه بر فواره های موج فشان خزه هایی نیز بین آب و کرانه دریا شکل گرفته و انواع ماهی های دریای آزاد به آنجا رفت و آمد می کنند. در این بخش یک مجموعه تفریحی راه اندازی شده است.

 

بریس چابهار

 

در بخشی از کرانه عریض و طویل چابهار که به ساحل لاک پشت ها معروف شده هر ساله از خرداد تا پاییز لاک پشت ها میهمان می شوند و بعد از اینکه تخم هایشان سر باز می کند، منظره ای حیرت انگیز به وجود می آید. کل ساحل ماسه ای پر از لکه های رنگی می شود و از دور تصور می کنی ساحل را سنگ باران کرده اند.

شاید یکی از جذاب ترین بخش های ساحل چابهار ساحل نورانی باشد که شب ها پر از الماس های درخشان و آبی رنگ می شود. این الماس ها در واقع فیتوپلانگتون هایی هستند که پاییز و زمستان به ساحل چابهار می آیند و شب های ساحل را درخشان می کنند. یادتان باشد این موجودات نورانی را در ظرف ها برای خودتان جمع نکنید چون عمرشان کوتاه است و برایتان فقط یک سری ماسه باقی می ماند. بگذارید زیبایی های طبیعی هر منطقه برای خودش بماند.

ساحل روستای درک چابهار، ساحل روستای تنگ، دریاچه لیپار، خلیج بزم، بندر گواتر و کل ساحل مکران از زیباترین کرانه های کشور است که در سطور آینده هنگام پرداختن به جاذبه های چابهار به آن ها نیز اشاره خواهیم کرد.

 

ساحل صخره ای چابهار

 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه ها کلیک کنید: سواحل چابهار 

 

2. کوه های مینیاتوری و تجربه سفر به مریخ

 

 کوههای مینیاتوری از جاهای دیدنی چابهار

کوه های مینیاتوری چابهار

 

کوه های مینیاتوری یا مریخی چابهار جزو معروف ترین جاهای دیدنی چابهار محسوب می شود که تقریبا بیشتر گردشگران حرفه ای جهان آن ها را می شناسند. آن هایی که عاشق بازدید از پدیده های زمین شناسی و مناطق کوهستانی اند به هیچ وجه نباید کوه های مینیاتوری چابهار را از یاد ببرند. کوه ‌های مینیاتوری از دیدنی ‌های خیره کننده چابهار است که از منطقه کچو تا نزدیک خلیج گواتر در موازات ساحل امتداد دارد. این پدیده مورفولوژی توجه بسیاری از توریست های خارجی را جلب کرده است.

کوه های مینیاتوری با کوه های معمولی سنگی کشور فرق می کنند و شکل ظاهری آن ها باعث شده مریخی نام بگیرند. هنگام تابش نور آفتاب بر کوه های مریخی، رنگ های جالبی به خود می گیرند و بر جذابیتشان افزوده می شود. برای بازدید از کوه ها باید دل به جاده زده و در همان حوالی کمپ بزنید. کوه های مینیاتوری در نزدیکی دهستان کهیر در شهر ساحلی کنارک و نرسیده به جاده بندر گواتر است. در این طبیعت گردی علاوه بر صخره نوردی توسط کوهنوردان حرفه ای، برنامه رصد ستارگان نیز پر طرفدار است.

 

کوه های مینیاتوری

 

آدرس کوه های مینیاتوری چابهار:

استان سیستان و بلوچستان، چهل کیلومتری شرق چابهار

 

کوه مینیاتوری

 

کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه : کوه های مریخی چابهار

 

3. تالاب لیپار دخترپسند ترین جاهای دیدنی چابهار

 

تالاب لیپار

تالاب صورتی لیپار

 

تالاب لیپار جزو حیرت انگیزترین جاهای دیدنی چابهار است. دریاچه های رنگی در سایر نقاط جهان نیز وجود دارد که در بعضی ایام رنگ های خاصی به خود می گیرد ولی دریاچه لیپار چابهار همیشه صورتی است و در همه فصول سال می توان از دیدن منظره زیبای آن لذت برد. تالاب لیپار به تالاب صورتی نیز معروف است چرا که رنگ آن تماما صورتی است. این منطقه زیبا و حیرت انگیز، چشم ‌اندازی فوق ‌العاده در 15 کیلومتری شرق چابهار دارد. 

تالاب لیپار چابهار می تواند برنامه تور پرنده نگری را نیز برای شما رقم بزند. این نوع تورهای طبیعت گردی که به تازگی طرفداران زیادی پیدا کرده است تنها در مناطق بکر و زیست بوم های غنی امکان پیدا می کند. در منطقه تالاب لیپار چابهار انواع پرنده های مهاجر در فصل زمستان میهمان می شوند. به علاوه نوعی اردک در حال انقراض به نام اردک مرمری نیز در منطقه لیپار مشاهده می شود که تنها پرنده‌نگران و طبیعت گردان حرفه ای می توانند آن را ببینند.

 

تالاب لیپار چابهار

 

در نوار ساحلی دریاچه صورتی چابهار می توانید علاوه بر پرنده نگری با شترسواری و خرید انواع صدف و نمک دریایی سوغات چابهار را به یادگار ببرید. به علاوه عکاسی با پس زمینه صورتی لیپار را فراموش نکنید. تالاب لیپار نزدیک روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار-گواتر قرار دارد. پرندگانی همچون کشیم، چنگر، فلامینگو، باقرقره، طاووسکن، عقاب دشتی، حواصیل، تیهو و... جزو گونه های جانوری این منطقه به شمار می روند.  

آدرس تالاب لیپار چابهار:

 مسیر جاده ساحلی چابهار- گواتر، 15 کیلومتری شرق چابهار، نزدیک به روستای رمین.

کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه: تالاب لیپار چابهار مشهور به دریاچه صورتی

 

4. درخت انجیر معابد چابهار نشانه ارتباط به هندوستان

 

درخت انجیر معابد چابهار

درخت انجیر معابد

 

درخت انجیر معابد از درخت های هندی است که در بعضی مناطق جنوبی ایران مثل چابهار و قشم و کیش نیز مشاهده می شود. این درخت بیش از برگ ها و میوه هایش به تنه های فراوان معروف است. هر شاخه از آن پس از قد کشیدن دوباره در زمین فرو می رود و باعث می شود گاه این درخت بیش از برگ های فراوان تنه های زیادی داشته باشد. انجیر معابد هر چقدر قدیمی تر باشد تنه اش پهن تر و شاخه هایش بیشتر است. 

درخت مکرزن یا انجیر معابد، لور و انجیر هندی، در شهرهای چابهار و نیک شهر وجود دارد و درختی صد ساله است که گاه میوه های نارنجی رنگی نیز می دهد. منطقه ای که این درخت در آن قرار دارد جزو جاهای دیدنی چابهار محسوب می شود. انجیر معابد چابهار دارای برگ‌ های پهن و شاخه‌ هایی رو به پایین است که در لابلای شن ‌ها ریشه می‌ دواند. 

آدرس درخت مکرزن یا انجیر معابد چابهار:

روستای رمین؛ روستای تیس کوپان؛ روستای لیپار؛ روستای ماشی و کوپان‌ سر.

کسب اطلاعات درباره همین جاذبه در قشم: درخت انجیر معابد قشم

 

5. گِل بازی و گِل پاشی در میان گِل افشان های چابهار

گل افشان های چابهار

گل افشان به معنی جایی است که گل را می افشاند یا به عبارتی پرتاب می کند. در منطقه چابهار جاذبه هایی حیرت انگیز به نام گل افشان وجود دارد که همانند آتشفشان است ولی به جای دود و آتش، گِل پرتاب می کند. این پدیده ها در مناطقی قرار گرفته که هم اکنون جزو جاهای دیدنی چابهار محسوب می شوند. بزرگ ‌ترین نمونه آن در نزدیکی بندر تنگ و در 100 کیلومتری شهرستان چابهار شکل می گیرد. کوه گل ‌افشان بندر تنگ حدود 100 متر ارتفاع دارد و قطر قاعده آن بالغ بر 100 متر است.

در بالاترین نقطه کوه گودالی به قطر کمتر از 1 متر و به عمق حدود نیم متر پوشیده از گِل تشکیل می شود. هر یک دقیقه، مقداری گِل با صدایی شبیه به ترکیدن حباب، از گودال خارج می شود و به اطراف می ریزد. در کنار این کوه، دو کوه کم ‌ارتفاع دیگر نیز وجود دارد که ظاهرا در گذشته گل‌ افشان بوده‌ اند.

 

عکاسی از گل افشان های چابهار

 

گل افشان ها بر روی تپه هایی به رنگ سیمان قرار گرفته اند که می توان از آن ها بالا رفت و بر بلند ی های مسطح آن ها ساعت ها گل بازی کرد. جاذبه ی گل افشان در جاده کهیر و نزدیک به روستای تنگ قرار دارد. اگر برای بازدید از ساحل روستای تنگ به آن منطقه رفتید حتما از گل افشان ها نیز بازدید کنید. یادتان باشد اگر اهل شلوغ کاری و بازی هستید حتما لباس مناسب برای خودتان بردارید وگرنه در برگشت شما هم مثل یک مجسمه گلی و بِتونی خشک می شوید.

آدرس گل افشان های چابهار: 

شمال جاده ی کهیر-تنگ و جنوب جاده ی کهیر- زرآباد

 

 

6. منطقه حفاظت شده گاندو | از ترسناک ترین جاهای دیدنی چابهار

 

منطقه حفاظت شده گاندو در باهوکلات

منطقه حفاظت شده گاندو

 

این روزها بسیاری از مردم به نگهداری از حیوانات خزنده و ترسناک علاقه پیدا کرده اند. حتی اگر علاقه ای به نگه داشتن و مراقبت از این حیوانات در خانه نداشته باشید، بی تردید تماشای زندگی آن ها در محیط زیستِ طبیعی و در دل منطقه ای حفاظت شده می تواند برایتان جذاب باشد. گاندو تمساح پوزه کوتاه ایرانی و تنها تمساح بومی ایران است که در رودخانه های باهوکلات، کاجو و سرباز زندگی می کند. بعضی از مردم بومی به آن ها غذا می دهند و همزیستی مسالمت آمیزی با این خزندگان وحشی دارند.

رودخانه باهوکلات از پرآب‌ ترین رودخانه ‌های استان سیستان و بلوچستان و عامل اصلی زندگی در جنوب استان محسوب می شود. آب رودخانه های سرباز، بمپور و راسک از صفحات جنوبی شهرستان ایرانشهر و بخش ‌های دشتیاری قصر قند به رودخانه باهوکلات می ریزد و از آنجا به دریای عمان می رود.  این رودخانه به دلایل دیگری نیز اهمیت پیدا کرده است. رودخانه باهوکلات، زیستگاه تمساح ایرانی است. این منطقه از مهمترین جاهای دیدنی چابهار است.

 

باهوکلات چابهار

 

اگر نقشه استان سیستان و بلوچستان را نگاهی بیندازید در شرق چابهار و نزدیک مرز پاکستان با منطقه وسیع و سبز رنگی مواجه می شوید که باهوکلات در شمال آن قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده گاندو که از مهمترین جاهای دیدنی چابهار محسوب می شود در همانجا قرار دارد. در این منطقه حفاظت شده به غیر از گاندو جانوران و پرندگان بومی دیگری نیز به چشم می خورد. در ضمن لاک پشت های سبز دریایی نیز آنجا تخم گذاری می کنند.

تلفن و آدرس منطقه حفاظت شده گاندو: 

منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو)، استان سیستان و بلوچستان

+98 936 901 5464

 

7. روستای درک چابهار | وصال کویر و دریا

 

روستای درک چابهار

 

روستای دَرَک به ساحل کویری اش معروف است. ساحلی که نمونه اش در جهان بسیار کم است. در این روستا کویر و دریا به هم پیوسته اند و چهار نوع ساحل ماسه ای، شنی، مرجانی و صخره ای آن هم در یک روستای کوچک با 6 کیلومتر نوار ساحلی شکل داده اند. اگر بخواهید از روستای درک چابهار دیدن کنید باید به سمت غرب شهرستان چابهار رفته و نرسیده به استان هرمزگان در منطقه زرآباد سراغ روستای درک را بگیرید. اگر هم از هرمزگان در قالب تور زمینی چابهار به این شهرستان می آیید پس از طی 160 کیلومتر از جاسک به درک می رسید.

آدرس روستای درک چابهار

منطقه زرآباد و 160 کیلومتری جاسک در استان هرمزگان

کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه: روستای درک چابهار

 

8. روستای تنگ چابهار با جنگل‌های حرا و گل افشان‌ها

 

روستای تنگ چابهار

 

روستای تنگ چابهار به دلیل برخورداری از ساحل کویری و رمل های شنی کنار دریا معروف شده است. این منطقه نیز مثل سایر نقاط ساحلی جنوب کشورمان گرم است و به همین دلیل بازدید از آن در فصل های سرد سال مثل پاییز و زمستان بهتر به نظر می رسد. برای آشنایی با جاهای دیدنی چابهار در روستای تنگ مقاله تورگردان با نام جاذبه های روستای تنگ چابهار را مطالعه کنید. از جاهای دیدنی چابهار در این روستا می توان به جنگل های حرا و گل افشان ها اشاره کرد.

آدرس روستای تنگ چابهار

استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک در شهرستان چابهار

کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه: روستای تنگ چابهار

 

9. روستای رمین | یکی از 10 روستای برتر کتابخوان در کشور

 

روستای رمین چابهار

نخلستان ها و رمل ها در ساحل روستای رمین

 

روستای رمین در نزدیکی تالاب لیپار قرار گرفته و از طبیعتی زیبا برخوردار است. روستای رمین در مسیر جاده ساحلی گواتر به چابهار قرار دارد. پرندگان ساحلی مثل فلامینگو، حواصیل، چنگر و پرندگانی همچون عقاب دشتی، تیهو، طاووسکن و باقرقره در این منطقه به چشم می خورند. به راستی چه حس خوبی داشت اگر ما هم عقابی می شدیم و از بالا زیبایی های طبیعی چابهار را نظاره می کردیم. منظره هوایی چابهار خیره کننده تر از چشم اندازهای زمینی آن است. شاید باورتان نشود ولی رمین جزو 10 روستای برتر کتابخوان در کشور است.

آدرس روستای رمین چابها 

استان سیستان و بلوچستان،12 کیلومتری شرق چابهار

 

10. روستای شیرگواز با شیر، گراز و میوه های استوایی فراوان

 

شیرگواز چابهار

 

روستای شیرگواز در نزدیکی منطقه حفاظت شده گاندو در منطقه باهوکلات است. طبیعی است که موقعیت مکانی آن سبب شود بسیاری از حیوانات و وحشی و پرندگان بومی نیز آنجا وجود داشته باشند. شیر و گراز در روستای شیرگواز فراوان است و شاید به همین علت این روستا اینگونه نامگذاری شده است. همانطور که پیش تر اشاره شد منطقه باهوکلات در نوار سبز غرب چابهار قرار گرفته است وهمین موضوع باعث شده که روستای شیرگواز هم از مزارع میوه های استوایی مثل موز، انبه، پاپایا و قهوه برخوردار باشد.

آدرس روستای شیرگواز

استان سیستان و بلوچستان، شمال شرقی شهرستان چابهار، منطقه باهوکلات 

 

نقشه جاذبه های چابهار

نقشه جاهای دیدنی چابهار

 

جنگل حرا در خور خلاصی (زیباترین منطقه جاسک)

خور خلاصی

 

لیست کامل جاهای دیدنی چابهار را بخوانید 

خورهای زیادی در منطقه هرمزگان قرار دارند که همگی جزو زیباترین مناطق طبیعی ایران محسوب می شوند. خور خلاصی از زیباترین مناطق جاسک به شمار می رود. در این منطقه پهنه وسیعی از آب و جنگل های حرا قابل مشاهده است که عموما محل زیست پرندگان بومی است.

 

بخش بمانی هرمزگان

پهنه گسترده بخش بمانی با محوریت شهر ساحلی بند کوهستک از جاذبه های ناشناخته گردشگری در استان است. کوهستک در سال 1391 به شهر تبدیل شد. این منطقه در 170 کیلومتری شهر بندر عباس و شمال غربی بندر سیریک است. 
از جاذبه های منطقه ساحل ماسه ای و شنی و همچنین غروب صفر درجه خورشید روی دریاست. اگر در این منطقه سایت های گردشگری و مجتمع های تفریحی ایجاد شود نقش مهمی در گردشگری منطقه ایفا خواهد کرد. 

 

روستای کوه مبارک در کرانه دریای عمان

کوه مبارک از شهرهای هرمزگان است که در شرق استان قرار گرفته و در کرانه دریای عمان است. این روستا در 65 کیلومتری فرودگاه جاسک قرار گرفته از قابلیت های تاریخی و طبیعی برای گردشگری برخوردار است. قرار گرفتن در کنار دریای عمان، داشتن ساحل ماسه ای، کوه های مینیاتوری، گل افشان ها، نزدیکی به کوه های فرسایشی روستای نگر و دسترسی مناسب به اسکله در کنار جنگل های حرا از شایستگی های روستای کوه مبارک است. 

 

رزرو تور چابهار و سایر تورهای داخلی و خارجی با تورگردان